Arapski jezik

Da li vam je prva misao kada vidite arapsko pismo „ja arapski jezik u životu ne bih naučio da pišem“? Ili vam se čini, kad slušate Arape kako pričaju, da je to grub  i neartikulisan govor? U pravu ste, jezik baš i nije blizak po zvučnosti, a i pismo je na prvi pogled nekako odbojno. No, u jednom sigurno grešite: izuzetno lako i brzo možete savladati i pisanje i izgovor!

Da li vam je neophodno praktično poznavanje arapskog jezika radi posla u nekoj od arapskih zemalja?

Da li putujete u arapski svet turistički ili službeno?

Posećujete prijatelje?

Spremate se na avanturu po pustinji?

Hoćete da savladate još jedan izazov u životu?

Pridružite nam se u otkrivanju tajni i lepota ovog egzotičnog,  i nećete verovati, izuzetno melodičnog  svetskog  jezika  i najvažnijeg  živog semitskog jezika. Od Iraka do Maroka te od Sirije do Sudana ovaj vekovima star jezik je kao  nosilac islamske verske kulture i religije uticao manje-više i na jezike kako islamskih  tako i drugih naroda širom Azije, Afrike pa i Evrope. Posredstvom Turaka arapski jezik se odomaćio i u našim krajevima. Veći deo tzv. turcizama ustvari su arabizmi koje svakodnevno koristimo u govoru i zanimljivo ih je proučavati.

Ako ste od onih arabista kojima je potrebno da ožive konverzaciju, pružamo vam mogućnost da to uradite uz našeg diplomiranog  profesora arapskog sa dugogodišnjim iskustvom stečenim u arapskom svetu.